Landschap

René van der Linden , praeses R.S.G. Aegir 2012

Groepstraining bestuur 2012-2013 der G.S.R. ‘Aegir’ 

Na een aantal zeer goede verhalen over Wendely van oud-bestuurders, leek het mij ook een zeer goed idee om Wendely te contacten over een groepstraining voor mijn bestuur. Ze was direct enthousiast om weer een Aegir-bestuur onder haar hoede te nemen. Wendely was erg flexibel wat betreft de inhoud en het moment van de training.

Wij hadden voor de training al de nodige moeite gestopt in het leren kennen van elkaar. Toch bleek bij het eerste deel van de training, het kennismaken, dat nog lang niet alles verteld was. Naast de inhoud was Wendely er heel goed in om onze non-verbale communicatie op te merken en uit te leggen. Doordat ze de juiste vragen en opmerkingen wist te plaatsen, creëerde ze een veilig gevoel. Zo voelde ieder van ons zich vrij om zijn zegje te doen en kwamen de emoties los.

De middag stond in teken van de omgang met andere mensen, handigheidjes wanneer je aan het werk bent en wat spelletjes om de aandacht erbij te houden. Er werden onderlinge irritaties uitgesproken en wanneer iedereen dacht dat het klaar was, wist Wendely nog de vinger op de zere plek te leggen, waarna het echt uitgesproken was. Daarna hebben we nog oefeningen gedaan over hoe je mensen kunt aanspreken op ongewenst gedrag. Hierbij kregen we veel bruikbare feedback en tips. Tussendoor werden er spelletjes gedaan om de spanning wat te verlagen.

Concluderend hebben we een hele leerzame en ook leuke dag gehad met zijn achten. In de auto terug naar huis werd er nog even nagepraat en iedereen was erg blij met Wendely gewerkt te hebben. De training ontsteeg uiteindelijk onze verwachtingen.

WPTO - Wendely Prinsen Training Organisatie